0 All Booked All Booked All Booked 3331 Englemagersken – Hvalsø Sognegård https://www.hvalsoe-kirke.dk/event/englemagersken-hvalsoe-sognegaard/?event_date=2017-03-03&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2017-03-03

Englemagersken – Hvalsø Sognegård


  • Gratis Adgang
Tilmeld 2017-03-03 14:00 2017-03-03 16:00 Europe/Copenhagen Englemagersken – Hvalsø Sognegård

Englemagersken – en fortælling om Dagmar Overby af Pia Lindegaard Nielsen Dagmar Overby dræbte mindst otte spædbørn. Men hvorfor gjorde hun det? Var det social nød? Var det psykisk sygdom? Eller var det ren ondskab? Og hvad med de mødre, der afleverede deres børn til Dagmar, var de helt uskyldige? Fædrene? – Ja hvad med samfundet, der betragtede de kvinder, som blev gravide udenfor ægteskab som uværdige. Dømte dem ude, så skammen ved den voksende mave for nogen blev ubærlig? Som omviser på Politimuseet oplevede jeg, at den overordnede forståelse af begrebet forbrydelse er ens: Forstået som en forkert/ulovlig handling. Men når begrebet konkretiseres i en sag knyttet til en bestemt tid og et bestemt sted, opløses den fællesforståelse ofte i mange nuancer. Hvordan kan vi forstå Dagmar – ja, kan vi forstå hende? Kan historien om Dagmar fortælle os noget om etik, moral, kultur, køn? Af hensyn til kaffen, må man meget gerne tilmelde sig hos: Marion & Bent tlf. nr.: 22 36 13 51 e-mail: marionfaber@hotmail.com. Arrangementet er gratis og alle er meget velkomne.

Print Friendly, PDF & Email
Præstegårdsvej 2, 4330 Hvalsø, Danmark mailto:marionfaber@hotmail.com
Englemagersken

Englemagersken – en fortælling om Dagmar Overby af Pia Lindegaard Nielsen

Dagmar Overby dræbte mindst otte spædbørn. Men hvorfor gjorde hun det? Var det social nød? Var det psykisk sygdom? Eller var det ren ondskab? Og hvad med de mødre, der afleverede deres børn til Dagmar, var de helt uskyldige? Fædrene?

– Ja hvad med samfundet, der betragtede de kvinder, som blev gravide udenfor ægteskab som uværdige. Dømte dem ude, så skammen ved den voksende mave for nogen blev ubærlig? Som omviser på Politimuseet oplevede jeg, at den overordnede forståelse af begrebet forbrydelse er ens: Forstået som en forkert/ulovlig handling. Men når begrebet konkretiseres i en sag knyttet til en bestemt tid og et bestemt sted, opløses den fællesforståelse ofte i mange nuancer. Hvordan kan vi forstå Dagmar – ja, kan vi forstå hende? Kan historien om Dagmar fortælle os noget om
etik, moral, kultur, køn?

Af hensyn til kaffen, må man meget gerne tilmelde sig hos: Marion & Bent tlf. nr.: 22 36 13 51 e-mail: marionfaber@hotmail.com.

Arrangementet er gratis og alle er meget velkomne.

Print Friendly, PDF & Email